home
home > producten > toeristische kaarten
 
Topogidsen die bij het NGI te koop zijn

 Andere documenten:
 Lijst van topogidsen

GR-paden zijn geen gewone wandelwegen. De gewone wandelpaden situeren zich in een beperkt gebied en zijn dan ook zijn gericht op plaatselijke recreatie.

De “Grote Routepaden” of Sentier de Grande Randonnée (GR) zijn bewegwijzerde wandelpaden over lange afstanden. Zij doorkruisen meestal een hele streek of zelfs een land. Sommige rondwegen blijven binnen een bepaalde regio, waarvan zij zowat alle aspecten aan de wandelaar tonen (bv. de ronde van Oost- en West-Vlaanderen, (GR 5A).

Daarnaast bestaan er ook themapaden waarlangs je al wandelend dieper kan ingaan op een cultuurhistorisch gegeven (bv. het Reynaertlandpad) of Streek-GR’s die een bepaalde streek grondiger verkennen (bv. de GR Kempen). In Vlaanderen zijn nu bijna 3000 km GR-paden bewegwijzerd. Al deze paden tonen de wandelaar elke dag een nieuwe, grote verscheidenheid in landschap en streekkarakter.

GR-wandelen kan op eigen tempo, even een frisse neus halen gedurende enkele uurtjes, een weekeinde of dagen na elkaar.


 Consulteer de lijst van topogidsen 


Dit hele netwerk wordt in stand gehouden door de vrijwilligersorganisatie GR-Paden, Van Stralenstraat 40, 2060 Antwerpen Tel 03.232.72.18 Fax 03.231.81.26
Bezoek de website van 'GROTE ROUTEPADEN (GRLF)' op http://home.scarlet.be/~grlf/


home | producten | know-how | organisatie | online-resources | info-verkoop | copyright

opmerkingen over de website? contacteer ons
2013 © Nationaal Geografisch Instituut
Verkoopsvoorwaarden

naar boven