Onze dataset van Points of Interest in België (POI) beschikbaar op Geo.be

26/09/2023

Het NGI zet een nieuwe stap naar een steeds betere toegang tot zijn rijke collecties geografische gegevens. Er zijn twee nieuwe datasets, verzameld door het NGI, beschikbaar op Geo.be, de toegangspoort beheerd door het NGI die de geografische gegevens van de federale instellingen centraliseert. De dataset van de Points of Interest (POI) bevat de lokalisatie…

NGI zet met de MapIndex en de uniforme symbologie stap verder in de Uniforme en Gedeelde Cartografie voor de Hulpdiensten (UCE)

19/09/2023

Op maandag 11 september 2023 kwamen twintig vertegenwoordigers van verschillende Belgische hulpdiensten en het NGI samen om aan twee fundamenten voor geodata voor de hulpdiensten te werken: de MapIndex en de uniforme symbologie.

De standaardisatie van hydrantengegevens gaat verder

19/09/2023

Het NGI en het Intercommunautair eGovernment Overleg (ICEG) werden vorige week ontvangen door AquaWal, de koepelorganisatie van Waalse waterleidingmaatschappijen, samen met AquaFlanders en AquaBru. Doel van de bijeenkomst was om te werken aan de standaardisatie van geodata van hydranten, een van de belangrijkste datasets voor de brandweer. Tegen begin november zal de standaard gefinaliseerd worden….