ICT-assistent (m/v/x)

Zit IT je in het bloed? Heb je een beetje ervaring in IT of heb je je hoger middelbaar achter de rug in een IT- of elektronicarichting? Dan wordt het de hoogste tijd dat we je ontmoeten, want het NGI is dringend op zoek naar een ICT-assistent.

Meer informatie en solliciteren kan via:
ICT-assistent (m/v/x) – NATIONAAL GEOGRAFISCH INSTITUUT – Selor, selectiebureau van de overheid

1. Jobinhoud

Je zorgt voor de installatie, het onderhoud en de controle van de hardware, het netwerk en de informaticatoepassingen, zodat jouw collega’s van het NGI in optimale omstandigheden kunnen werken.

Je installeert en bedient informatica-uitrustingen (software, veiligheidsvoorzieningen, …) en neemt hierin de rol op van technicus. Je bent verantwoordelijk voor montage en onderhoud van de machines, de virtuele uitrustingen en het communicatienetwerk. Het serversysteem, de netwerken en de ontwikkelomgeving vallen allemaal onder jouw verantwoordelijkheid, wat betekent dat je o.a. scripts en batch programma’s zal opstarten en je server back-ups zal opladen als daarom gevraagd wordt.

Daarnaast ben je ook informatica-assistent: je draagt bij tot het onderhoud en beheer van hardware, netwerk en operaties in het datacenter. Dat kan gaan om het creëren van nieuwe users en paswoordbeheer, maar ook het maken van back-ups en het controleren van listings.

Een ander luik van jouw job bevat het beheer van documenten. Je genereert, klasseert en bewaart alle documentatie over de informatica (toepassingen/scripts) van de dienst zodat alle medewerkers op de hoogte blijven van recente veranderingen. Zo houd je bv de statistieken bij, klasseer je de technische documentatie en zorg je ervoor dat die up to date is, en maak je indien nodig ook zelf documentatie op.

Ten slotte beheer je ook de informatica van de organisatie. Je zorgt ervoor dat de configuratie bijgehouden wordt en actueel is.

Meer info over de jobinhoud?
Thomas Blondeel – ICT Operations Expert
Contactpersoon NGI
Tel.: 02/629.82.58
E-mail: thomas.blondeel@ngi.be

2. Gewenste vaardigheden

Gedragsgerichte competenties

 • Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen en door bij te dragen aan de oplossing van conflicten tussen collega’s.
 • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier, levert hen een persoonlijke dienstverlening en onderhoudt constructieve contacten.
 • Je plant en beheert je eigen groei actief in functie van je mogelijkheden, interesses en ambities door je eigen functioneren kritisch in vraag te stellen en je continu nieuwe inzichten, vaardigheden en kennis eigen te maken.
 • Je beschikt over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op je te nemen voor de correctheid van ondernomen acties.
 • Je analyseert gegevens gericht en beoordeelt informatie kritisch.
 • Je gaat zelfstandig om met en lost problemen op, zoekt alternatieven en voert de oplossing uit.

Technische competenties

 • Je hebt een goede kennis van besturingssystemen & hardware
 • Je hebt een goede kennis van servers/services en netwerken

Een goede motivatie is eveneens belangrijk.

Opgelet! De competentie in het vet worden als erg belangrijk voor de job beschouwd en weegt zwaarder door in de eindscore (x2).

Niet vereist, wel een troef

 • Kennis van Debian/Linux
 • Kennis van de Layer 3-protocollen
 • Kennis van Powershell
 • Algemene kennis van de architectuur van informaticasystemen
 • Gezien de tweetalige omgeving: kennis van het Frans of bereid om deze taal te leren
 • Elementaire kennis van technisch Engels

3. Procedure

Aanwerving via Selor.

Solliciteren kan tot en met 21 mei 2021.

4. Arbeidsvoorwaarden

Je wordt aangeworven via een contract van onbepaalde duur als administratief assistent (niveau C) met de bijhorende weddeschaal.

Minimum aanvangswedde: 24.851,03 EUR (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).