De TopoMapViewer is een gratis, responsieve webapplicatie waarmee u de standaard topografische kaarten van het NGI kunt bekijken. In onze viewer hebt u toegang tot de volgende lagen:

  • de CartoWeb.be ‘TOPO’ laag, alsook de ‘OVERLAY’ laag met de orthofoto’s als achtergrond;
  • de lagen ‘Top50Map’, ‘Landcover100Map’ en ‘Top250Map’ (allen afkomstig van de TopoMaps WMS), alsook een laag die de oude topografische kaarten op schaal 1:10 000 bevat. Deze laatste zal vervangen worden door de laag ‘Top25Map’ zodra het volledige Belgische grondgebied bedekt wordt;
  • een orthofoto laag van de Orthophoto WMS.

Van deze lagen kunt u (indien van toepassing) de legendes opvragen, er zijn steeds doorverwijzingen naar meer informatie en de achterliggende metadata is ook beschikbaar.

Gebruiksvriendelijkheid en simpliciteit staan centraal om de TopoMapViewer zo toegankelijk mogelijk te maken voor elk type toestel. Als gebruiker kunt u altijd afstandsmetingen doen, het kaartbeeld delen met anderen of een printversie als PDF opslaan. U kunt ook opmerkingen toevoegen aan de CartoWeb.be laag en aan de TopoMapViewer om zo de kwaliteit van onze digitale kaart en webapplicatie te verbeteren.

Het gebruik van de TopoMapViewer is verbonden aan gebruiksvoorwaarden.