Cartesius

De grootste en rijkste cartografische collectie van België en centraal-Afrika.

Met het Cartesiusproject ontsluiten de Koninklijke Bibliotheek van België, het Rijksarchief in België, het Koninklijk museum voor Midden Afrika en het Nationaal Geografisch Instituut voor het eerst gemeenschappelijk hun historische geografische gegevens voor het grote publiek.

cartesius.be

Via het online zoekportaal kan u de collecties op een innovatieve, geografische manier doorzoeken. U kan via een publieke cloud-toepassing ook zelf aan de slag met de oude kaarten, luchtfoto’s en plattegronden en zo uw eigen kaartenboek samenstellen. Kaarten samenvoegen, delen, aanvullen, editeren en het resultaat weer voor anderen toegankelijk maken, … Het gaat kortom om een soort “geo-facebook”.

Nooit eerder kon u deze rijke cartografische collecties met één muisklik doorzoeken en bekijken. Cartesius bevat al enkele tienduizenden cartografische objecten en wordt nog stelselmatig uitgebreid. Ook aan de uitbreiding met nieuwe partners wordt gewerkt.

De Cartesius-website wordt gehost door het Nationaal Geografisch Instituut.

Info

Cartesius.be genomineerd


Cartesius.be genomineerd voor 2 eGov-awards: "Gebruiksvriendelijkheid" en "Best Project"

Het NGI heeft donderdag 03 december de E-gov award 2015 gewonnen voor de website www.cartesius.be in de categorie "Gebruiksvriendelijkheid".

De e-Gov Awards belonen de beste ICT-projecten die in de overheidsdiensten worden gerealiseerd op het vlak van dienstverlening aan de burgers en de ondernemingen en die tegelijkertijd blijk geven van administratieve vereenvoudiging, innovativiteit en zin tot samenwerking.

De e-Gov Awards worden georganiseerd door Agoria, de federatie van de technologische industrie en TMAB. De e-Gov Awards 2015 winnaars worden bekend gemaakt op 3 december 2015.

Bezoek ons platform Cartesius.be en de eGov Awards-website (Twitter: #eGOV15).

 

Partners

Nationale Loterij

  • Nationaal geografisch instituut

  • Rijksarchief

  • Koninklijke Bibliotheek van België

  • Koninklijk museum voor midden-Afrika

  • Defensie

  • Portaal belgium.be