Nieuws

TopoMapViewer

TopoMapViewer

Raadpleeg alle topografische kaarten en orthofoto’s van het NGI op 11 verschillende schaalniveaus.

Liever mobiel? Geen probleem, de applicatie werkt even vlot via web als mobiel.

Case

Printtool voor de Hulpdiensten

Dankzij de printtool is dezelfde uniforme cartografie beschikbaar op het scherm én op papier, en altijd met de meest recente gegevens. Dit betekent dat de hulpdiensten efficiënter en sneller kunnen (samen)werken, en ook dat kaartgegevens efficiënter kunnen worden beheerd en verdeeld.

Nieuws

26/09/2023

Onze dataset van Points of Interest in België (POI) beschikbaar op Geo.be

Het NGI zet een nieuwe stap naar een steeds betere toegang tot zijn rijke collecties geografische gegevens. Er zijn twee nieuwe datasets, verzameld door het NGI, beschikbaar op Geo.be, de toegangspoort beheerd door het NGI die de geografische gegevens van de federale instellingen centraliseert. De dataset van de Points of Interest (POI) bevat de lokalisatie…

19/09/2023

NGI zet met de MapIndex en de uniforme symbologie stap verder in de Uniforme en Gedeelde Cartografie voor de Hulpdiensten (UCE)

Op maandag 11 september kwamen twintig vertegenwoordigers van verschillende Belgische hulpdiensten en het NGI samen om aan twee fundamenten voor geodata voor de hulpdiensten te werken: de MapIndex en de uniforme symbologie.

Perspectief in de kijker

NAP ITS: Het Belgische nationale toegangspunt voor intelligente transportsystemen

Het NAP ITS centraliseert de toegang tot mobiliteitsdatasets en -diensten in België op de portaalsite www.transportdata.be. De datasets en diensten hebben betrekking op alle types vervoersmiddelen en zijn afkomstig van alle mogelijke partijen, zowel uit de publieke als uit de private sector. De datasets en diensten kunnen worden onderverdeeld in vier categorieën, elk gebaseerd op…