home
home > producten > België in kaart

IINTERNATIONAL MAP TRADE ASSOCIATION
- GOLD AWARD - BEST ATLAS 2007

Het NGI behaalde de eerste prijs met het boek “BelgiŽ in kaart”

BelgiŽ in Kaart. De evolutie van ons landschap in drie eeuwen cartografie, een uitgave van het Nationaal Geografisch Instituut en uitgeverij Lannoo, kreeg van de International Map Trade Association de Gold Award - Best Atlas 2007. Deze atlas werd gekozen uit een 25-tal internationale inzendingen. De prijs werd uitgereikt op een internationale conferentie in Salzburg op 23 februari 2007.

Hiermee krijgt deze historische atlas een terechte bekroning. Om dit unieke, vaak nooit eerder gepubliceerde cartografische en fotografische materiaal te verzamelen, werd immers meer dan een jaar archiefwerk verricht in binnen- en buitenland. Het Nationaal Geografisch Instituut nam hiervoor het initiatief in het kader van zijn 175-jarig bestaan, in samenwerking met uitgeverij Lannoo en de experten van de Koninklijke Bibliotheek van BelgiŽ, de Universitť Libre de Bruxelles, de Universiteit Gent en de Koninklijke Militaire School.

BelgiŽ in kaart is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van oude kaarten en de geschiedenis van BelgiŽ. Dat het publiek de waarde van deze atlas ontdekt heeft, bewijst de goede verkoop van het boek. Er werden sinds de verschijning in december 2006 al meer dan 2500 atlassen verkocht.

BelgiŽ in kaart