beCarto14-18, een unieke cartografische en visuele applicatie om alle evenementen van de Grote Oorlog in België (opnieuw) te ontdekken.

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog bracht het NGI de kaart “1914-1918” uit. Deze kaart vormde de basis van een website en een toepassing waarmee de gebruiker de informatie van de kaart kon aanvullen met bijvoorbeeld een tijdlijn 1914-1918 over het verloop van de oorlog en een tijdlijn 2014-2018 die een overzicht gaf van de activiteiten naar aanleiding van deze herdenkingen. De ondergrond van de interactieve kaart biedt meer mogelijkheden omdat gebruik wordt gemaakt van de viewservice CartoWeb.be met verschillende schaalniveaus en geografische lokalisatie. Dankzij extra foto’s en beschrijvingen is ook de opdruk veel rijker dan die van de oorspronkelijke papieren versie.

Het NGI werkte voor deze website en deze toepassing samen met Defensie en met verschillende instellingen die, elk met hun specifieke activiteit, een ongekende schat aan informatie over WO I bezitten.